Skip directly to content

Webcam Girls

Leeftijd: 
12+
Aantal bladzijdes: 
160
ISBN-nummer: 
9025111696
Uitgeverij: 
Jaar van uitgave: 
2011
Prijs: 
€14.90
Samenvatting: 

‘Ben je alleen?’
‘Ja en ik houd mijn kleren aan vandaag.’
Hij begon te lachen.
‘Zal ik eens laten zien hoe je er zonder uitziet?’
‘Dat weet ik zo ook wel. Als je vervelend gaat doen, blok ik je.’
‘Niet doen. Ik wil weten wat er is gebeurd.’
‘Onze keet is vrijdagnacht in de fik gegaan.’

Na een zuipwedstrijd tussen jongens en meisjes in hun indrinkkeet is Cindy zo dronken en stoned, dat ze er in haar eentje haar roes blijft uitslapen. Kort daarna brandt de keet af. Haar vriendinnen zijn radeloos. Wat is er met Cindy gebeurd? Rechercheur Tom Speelman en zijn nieuwe partner, de pas 22-jarige Joke Frederiks, worden op de zaak gezet. Al gauw blijkt dat de vriendinnen via MSN contact hebben gehad met Romeo the Great, een man die op jonge meiden valt. Wat is zijn rol in deze heftige en mysterieuze zaak?
Bron: achterflaptekst Webcam Girls

Recensie door: 
Ilona de Milliano

Webcam Girls gaat over het wilde en ongezonde leven van een groepje jongeren. Onder invloed van drank en drugs zoeken ze de grenzen op en gaan ze er volledig over heen. Cindy (15) is na een zuipwedstrijd zo dronken en stoned dat ze haar roes uitslaapt in de indrinkkeet. Kort daarna brandt de keet volledig uit en is Cindy spoorloos. Haar vriendinnen Linda en June zijn compleet radeloos. Rechercheur Tom Speelman en zijn partner Joke Frederiks worden op de zaak gezet. Al snel leidt er een spoor naar Romeo The Great met wie de meiden via msn contact hadden en met wie ze een afspraakje hadden gemaakt.

Webcam Grils is een boek boordevol sex, msn-contact, drank en drugs. De perfecte ingrediënten voor een heel spannend verhaal van nu. Het verhaal heeft lekker veel vaart en er is bijna geen moment waarop de spanning verslapt. Het verhaal wordt door vier verschillende personen verteld. Dit zorgt ervoor dat je goed kunt meeleven met de personages. Er wordt ook stilgestaan bij de gevaren van drank en drugs. Gelukkig niet op een betweterige toon, maar juist heel subtiel. Lees maar in het volgende fragmentje:

Die zuipwedstrijd, waar ging die eigenlijk om? Jullie hadden verloren, dus die meiden hadden iets gewonnen,’ schakelde Joke abrupt over.‘Geld,’ antwoordde Ronaldo kortaf. ‘Honderd euro, en de verliezers moesten ook de drank betalen.’ [...] ‘En altijd om zo veel geld?’ ‘Het mag ook wat anders zijn,’ zei Mike op een speciaal toontje. ‘Maar dat geldt vooral voor de meiden. Die hebben meestal minder geld dan wij.’[...] Ronaldo knikte. ‘Als ze genoeg gezopen had, kon het haar geen fuck schelen. De volgende dag wist ze toch niet meer met wie ze allemaal had geploegd, als ze haar geld maar binnen had.

Webcamgirls is een boek dat je niet snel vergeet. Leven jongeren van nu er echt zo op los? Als je na het lezen van deze recensie nog niet overtuigd bent om het boek te gaan lezen, dan doet deze trailer het misschien wel.

Andere boeken van deze auteur:

Lover-boy

 

 

Beoordeling: 
No votes yet

Plaats een reactie